CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

15 July 2010

R......(betapa tak mahu sebut)

Assalamualaikum kawan2..
Aku rasa aku ni dah diserang resdung(terpaksa sebut jugak) je.. Tak tahulah, actually minggu lepas aku siap MC 1 hari disebabkan kebetatan yang besar2 lagi mengundang kegatalan yang amat..seluruh badan! Huhu~ Takutpun ada masa tu sebab tak pernah kena kan.. Jadi terfikir2 sambil tergaru-garu kenapa jadi macam tu. 2 malam tidur dengan air mata. Bukan sebab sakit sangat tapi tak tahan dan rimas tak dapat tidur.. huhu~ Esoknya kan nak kerja, memang mengantuk bangetlah kat sekolah. Asal 3pagi je mesti terjaga dan rasa gatal seluruhnya wawawa..Mak buat solat hajat dan bagi aku minum air solat hajat. Aku minum. Sebelum tu baca doa dulu dan selawat2. Telan jugak panadol! Lama sangat dah aku tak ambil panadol ni! Memang sedaya upaya elakkan..tapi malam tu memang tak tahan sangat. Nak bagi mengantuk cepat,aku telan jugak. Takut mengantuk dekat sekolah dan tak dapat perform well.Tapi..... still tak dapat tidur...Remuk2 rasa 1 badan. 

Esoknya aku bangkit, alhamdulillah, baik sepenuhnya! Entah ke mana pergi betat2 tu aku tak tahulah! Aku fikir satu je, betapa Allah kabulkan doa seorang ibu! Huhuhu~ terharu. Syukur ya Allah. Mak, terima kasih..♥. Dah baik macam tu aku tak jadilah pergi klinik. Aku fikir maybe alahan/hama tilam2 je kot...

Pergi sekolah, aku cerita kat rakan sekerja. Katanya kalau naik macam tu, tanda nak kena resdung. Lepas ni mesti kena resdung! (Fuuh..confident je dia cakap! huhuhu~) Aku ignore je sebab aku rasa aku tak kenalah resdung tu.. Selama ni kalau bab habuk2 aku paling kebal dalam rumah tu huhu~ Sebab aku je boleh cool and relax sapu2 habuk. Adik beradik lain semua tak boleh.. Mesti mata merahlah,hidung tersumbat tahap gabanlah.. Kalau yang bongsu tu, demam terus!

Tapi minggu ni, ya Allah...gatal sangat dekat keliling mata. Especially kat kelopak mata. Dua2 belah. Sampai pedih duk 'ghenyeh2' huhu~ Kat dahipun dah naik betat2 kecil..Telinga,sangat gatal juga... Kepala selalu sakit..Tadi google tanda2 seseorang diserang resdung, aku memang memenuhi kriteria yang dinyatakan wawawa~ Tak mo laa.. :((

Rasanya tak boleh biar dah ni .Memang kena pergi cek. Confirmkan betul2 apa yang berlaku dalam sistem badan aku ni:-/.. Baru hari tu lalu kat tepi promosi perubatan permata hijrah tu.. Tengok orang duk buat rawatan resdung.. Tapi lalu dengan relaxnya sebab rasa diri tiada kena mengena...huhuhu~~

ALLAHUMMA 'AAFINI FII BADANII

1 comment:

armouris said...

info tentang hidung tersumbat di SIHAT SELALU - Hidung Tersumbat

.I ♥ Khat.




Grab A Button