CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

18 November 2009

Puding roti pandan kukus.

Hujan tak berhenti dari semalam. Tekak ni asyik rasa nak makan je huhu~ Rasa nak makan kuihm muih plak kali ni. Jenguk2 blog chef2 @ home, terjumpalah resipi yang mudah nak prepare bahan2 dia. Tak perlu ke kedai. Tapi tetap nampak menyelerakan & boleh agak 'sedap niiihh..' hehe. Teringin nak makan cheese cake & kuih apam sebenarnya. Tapi rumah ni oven tu berfungsi ime raya je. Itupun raya haji je. Kalau tak raya, memang duk dalam stor jelah oven besar gedabak tu huhu~ Kalaulah boleh digunakan, dah lama aku masak macam2 yang menghendaki aku gunakan oven ie pizza!!! huhu~ Apatah lagi orang rumah ni suka makan makanan2 yang sebegitu...

Oklah, nilah
Puding Roti Pandan Kukus yang aku jumpa resipinya kat tuan rumah ni. Alhamdulillah, walaupun rupanya agak buruk, tapi rasanya sungguh sedap. Empunya diripun tak sangka rasanya akan jadi sedap gitu. hehe~ Masa dah siap kukus tu, bimbang plak nak hidang, takut Chef Kak Ma membebel sebab masak 'ntah pape..'

Tapi alhamdulillah, Chef Norma membebel sikit je hihi. Setelah diterangkan bahan2 yang digunakan simple + sikit cuma, barulah Chef KakMa mendiamkan diri lalu menikmati kuih tersebut dengan berseleranya...!

Berlapis2 roti..nyum3 :)

**Maaflah atas kualiti gambar yang tak memuaskan :( Cameraku masuk workshop..hantar ejen kat KL..huhuhu:(

2 comments:

ibnu yusof said...

salam...4 da first time bace blog ni...lawo susunannya...hehehe...orang putes kate... dont judge a book by its cover... dan sy kata dont judge a kuih by its rupa...yang penting sodap....hehehe

♥Cahaya Mata Kemuliaan Agama♥ said...

lawo susunannya? susunan 'perabot' dalam 'villa' ni ke? hehe..tula, mula2 semua x mo mkn tgk rupa kuih ni...dah potong2 tu..laju la plk ;)

.I ♥ Khat.




Grab A Button