CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

01 September 2009

Dugaan Ramadhan di KL II

Assalamualaikum. Salam Ramadhan: Fasa ke2, Fasa Pengampunan Allah.

Malas plak nak sambung dengan detail kisah hari tu. hehe~ Inilah akibat duk TBC..akhirnya jadi malas nak sambung balik. Bertangguh, jadilah macam ni :p Oklah, nak cerita jugaklah sikit hal clearance hari Jumaat yang mulia itu. Memang kalut & kelakar & penuh drama. hehehe~ Nak tergelak sensorang kalau teringat balik. Alkisahnya sampai di UIAM jam 10.30pagi, mata sangat mengantuk. Terus ke bilik kak Ainon dengan langkah longlai namun bersemangat......untuk tidur! Dapat tidur sekejap pun jadilah. Dalam 11am nak startlah buat clearance tu. InshaAllah sempat KOT. Memang tawakal sungguhla. (tawakal ke gitu kalau tak usaha dulu hehe) . Tidur punyalah lena, terlajak sikit. Mujurlah ada cik Izzah tolong kejutkan.

Bersiap-siap, dalam 11.30 jugak kami menapak ke A&R. Ok, misi bermula. Takdir Allah, kami terserempak dengan cik Spekmataku, kak Su, Fadila Aini dan beberapa orang lagi geng2 TESL, geng2 teacher:) Tak sangka betul. Sokmo jumpa depa ni kalau depa mai UIA. Rupa2nya ramai lagi teacher2 yang datang. Nisa, Anum dan lain2. Riuh A&R seketika. Jadi tempat reunion plak :p

Kami sempat ambil borang je masa sebelum zohor tu. Nampaknya terpaksalah tunggu sampai selesai solat jumaat & sampai office buka: 2.45... Nak round2 bazar yang penuh dengan jubah2 menarik, tertarik & da boom tu, aku tak larat. Sungguh, tak larat.. kes tak cukup tidur. Akhirnya lepak saja di masjid. Kesian kat Izzah..Sumimasen...

Penatnya....sampai terpaksa mintak tolong Ain urut.. (sifat2 buli junior masih menebal dalam diri kih3)

Step by step kami buat untuk setel clearance. Ni antara misi datang ke KL. Clearance + Attend Program. Part last sekali, kena jumpa security. Masa ni dah 4.10pm. Maknanya? Dah habis waktu pejabat. huhu~ Mujur ada motor Dinda Teha. Walaupun tak leh nak 'pegheh' laju, oklah daripada berjalan ke sana.. Sampai tu terus merayu2 kat Pak Guard. Pak Guard plak main drama2 time nih.. Aku & Izzah merayu2 penuh harapan, dengan muka 'semewek'nya, cakap dari Terengganulah, dll lagi. Akhirnya Pak Guard yang 'nampak aje garang tapi tak tu' ajak kami masuk office."Cepat2, ni masa kecederaan nih.." kwang3. ALHAMDULILLAH..... SETTLE! Rasa nak sujud syukur kat security guard tu jugak! hehe


♥Sayang kamu semua♥

Gembira sangat rasa sebab dapat jumpa sahabat2 akrab masa pergi program kat Sungai Congkak. Masa sampai tu, bukan setakat happy dapat jumpa sahabat2, tapi terharu, tersentuh dan lain2 lagi 'ter' sebab dapat datang tempat tu... Tempat yang memberikan 1001 erti pada diri ni. Banyak kenangan berlaku di sini..owh..... (feeling kejap). Tapi sedihnya sebab terpaksa pulang cepat. Izzah kerja hari ahad. Aku? Biasalah kena tolong mak kat kedai. Tak boleh nak tinggal mak lama2. Kesian mak bersusah payah tanpa aku di bulan Ramadhan ni...


Tak mengapalahkan, syukurlah atleast Allah bagi juga peluang untuk mengubat sedikit kerinduan yang ada. Sangat2 rindu, sangat2 sayang pada sahabat2 yang memanggilku 'bonde'..huhu~ Walaupun panggilan ini nampak tua, tak apalah, aku rasa dihargai je bila sahabat2 panggil macam tu:)


Buat Tengku♥Mem♥Bik♥Aidah♥Dekda♥KakZatil♥Wani♥KakAini♥Cikbah♥Jangan tangisi pemergianku hehehe.. nanti kita jumpa lagi, inshaAllah kalau dimurahkan rezeki Allah Ta'ala... Aameen.

cik Izzah yang menitikberatkan langkah2 keselamatan :)

Bang!

My brader.. :)

1 comment:

Nurul 'Izzah said...

haha...ada jugok mukaku stebeng pakai mask tu :P nok wat gane, batuk ngak masa tu huhu..

slmt ngajo..gudnite.. =)

.I ♥ Khat.




Grab A Button