CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

10 May 2009

Happy Mother's Day

Semalamku berfikir sendirian, nak wish apa kat mak ni.. Yelah, dah duduk berjauhan ni, nak peluk mak tak dapat, nak bagi hadiah, tak boleh(malas nak pos-pos ni ;p).. Akupun nyanyilah satu lagu. Lagu dendangan Aisyah yang pasal Ibu tu. Tak ingat tajuk dia. Tapi bergenang air matalah kalau dengar lagu tu. Akupun try nyanyi dan MMS kat mak. Siap letak sekeping gambar sendiri yang penuh bunga hehehe.. Then send.. Semput gak masa nyanyi tu, yelah, not rendah2 ni.. hehe...

Akupun tidur dengan lenanya sebab esoknya nak bangkit awal lagi. Nak kena ngajar tuisyen lagi. Minggu ni ajar tuisyen Sabtu dan Ahad. Next class Sabtu depan dan sabtu depan depan. hehe. So akhir bulan nanti boleh balik Terengganu. Hari Sabtu minggu tupun tak ada kelas. Alhamdulillah. Masa ngajar bebudak nipun, aku pesan kat mereka wish Happy Mother's Day bila balik rumah nanti. Peluk mak masing-masing.. Hari ni aku tanya, kebanyakannya kata dah buat apa yang teacher 'Ain pesan.. Alhamdulillah la macam tu. Tapi ada jugak kata

"teacher, mak saya tak ada..."
uiks, masa ni dah fikir something... "kenapa tak ada?"..
"mak saya pergi Paris..Hari isnin baru dia balik.."
"ooouuhh.. Tak pelah, nanti mak balik 'Ain wish ye."
'Ain juga namanya :)


Bangkit pagi tadi, kulihat MMS ku berbalas sms... Mak sent jam 4.01 pagi. Mesti mak baru tutup kedai ni. Takpun baru nak kira hasil jualan untuk semalam hehe. Mak kata "Mekasih, sayulah plok rasa dengar lagu subuh-subuh hari ni" Tak dapat kubayangkan wajah mak tatkala menerima dan mendengar MMS tersebut. Tersenyumkah, tergelakkah atau apakah? Apapun, manfaatkan kemudahan teknologi yang ada untuk anda lebih 'dekat' dengan orang yang anda sayangi. Ewah-ewah.. macam iklan raya plaks.

Oklah, mohon permisi dulu. Dah nak masuk asar. Terima kasih buat sahabatku yang bagi tazkirah sempena hari Ibu. Terima kasih juga buat sahabatku seorang lagi yang wish SELAMAT HARI IBU, LOVE YOU MUM! Terharu betul diri ini dibuatnya. Macam tahun sudah juga begitu. Ada yang wish Hari Ibu pada saya.. Ha, jangan salah faham.. statusku masih single hehehe.

Ok, Assalamualaikum. Salam Hari Ibu sedunia. Sayangi ibu sentiasa, doakan mereka walau dimana berada dan berbakti pada mereka selagi hayat masih ada....

No comments:

.I ♥ Khat.




Grab A Button