CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

12 April 2009

Murah Rezeki

Bestnyer dengar cerita sahabat-sahabat yang dah grad. Ada kerja cikgu, ada kerja pensyarah, ada kerja majistrate, ada kerja engineer, macam-macamlah. Semuanya ku anggap berjaya belaka. Tahniah! Tahniah! Tahniah! Dah kerja ni, dah start pakai kereta. Yelah, keretapun beli bukan suka-suka nak bergaya, tapi memang dah keperluan. Huhu jeles dibuatnya… tahniah sekali lagi. Hari tu cakap kat mak “mak, viva se (satu)!” mak jawab “okey, esok kita beli 4!” haha…

Tak tahu nak kata, walaupun ni kejayaan kawan-kawan, tapi aku rasa aku plak terlebih happy. Rasa terharu semacam je mengenangkan kejayaan mereka. Mengenangkan murahnya rezeki Allah yang Maha Pengasih dan Penyayang. Bumi Allah luas. Rezeki Allah juga luas. Atas DIA untuk mengurniakan nikmat dan kesenangan kepada hambaNYA. Tapi, kita mesti usaha! Baaasssyyaakkk!

Paling best bila sahabat-sahabat mencari kita untuk berkongsi kegembiraan tu. Mungkin sebab aku ni ‘bonde’ mereka kot, jadi cepat je nak report kat bonde ;p terima kasih atas information yang diberikan. Bilalah nak reunion ni! Hahahaha tak habispun lagi sem 2 ni dah sibuk nak reunion hahaha.. maybe kita patut buat reunion 5 tahun akan datang. Tengok masa tu mesti dah lain sikit fizikal kamu semua ahaks. Jahatnya.. mesti ada yang datang dengan pasangan hidup dan cayaha mata masing-masing ..oouuh..cipputtaa…

Buat yang takkan grad lagi sem ni, seperti diri sendiri dan beberapa kerat lagi sahabat-sahabat (hehe teruk sungguh simpulan bahasa) semoga kita Berjaya grad dengan cemerlang, gemilang dan terbilang! Paling penting, moga apa yang kita pelajari selama ni, Allah berkati! Bukan untuk exam semata-mata tap atas dasar menuntut ilmu Allah seikhlas mungkin.


No comments:

.I ♥ Khat.




Grab A Button