CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

24 March 2009

Abqari & Khairiyah


Khamis lalu aku balik Kuantan. Lama jugalah menunggu ketibaan bas. Ada dalam sejam! Bimbang dah ingatkan bas tak datang dah..huhu. Maklumlah, balik seorang diri, resah sikit.. Akhirnya dalam 7.30, bas tiba.Sangatlah ramah pakcik bas kali ni. 1st time jumpa yang ramah macam ni. Muka dia macam Wahid Satay. hehe.

Tiba di Terminal dalam 11malam. Perjalanan mengambil masa yang sama macam balik Kemasik huhu. Nak balik rumah! Diri terasa sangat lapar. Alhamdulillah masa sampai tu Kak Long dah standby beli nasi goreng! yeay! Ni 1st time pergi rumah kak Long. Kak Long ni merangkap sepupu akulah. Kak Long dah berumahtanggah dan mempunyai 4 orang cahaya mata. Iqbal, Aaina, Ikhwan & Aimi. Best juga duk rumah kak Long. Boleh tolong apa yang patut. Tolong apa? Tolong basuh pinggan je..haha. Tak ada kerja sangatpun. Lagipun ni kenduri belah perempuan. Tak payah nak prepare sangat. Aku sampai sanapun, kak Long dah setel banyak benda. Jadi...relax jelah:) Enjoy the pics:)

Ni gambar sebelum berangkat ke rumah bakal isteri Abg Aby..hehe..relaks je dia... Katanya macam tak de perasaan nak kahwin.. ;p Bergambar kenangan dulu dengan mak, kakak, anak-anak saudaranya. Yang berbaju melayu bru tu, si Daiki~kun:) Kawan Abg Aby. Sanggup datang dari Jepun nak raikan hari bermakna Abg Aby. Bagus betul! Yuroshiku onagaishimas :)

Ni masa dah sah bergelar suami isteri. Part yang paling menyentuh perasaan..huhuh.. Anak-anak Makngah setakat akad nikah yang aku pergi, semua menangis(padahal aku pergi 2 akad nikah je hehe). Menangis plak bukan bergenang / berlinang air mata gitu je, tapi teresak-esak..huhuh.. Hanya yang mengetahui memahami... Hanya yang memahami, merasai dan menjiwai... huhuhuh... Takpelah, ini air mata kesyukuran. Air mata kegembiraan setelah sah bergelar suami isteri. Bukan senang nak capai tahap ni kan..huhu...


Sessi batal air sembahyang:) Jelas terpancar kegembiraan di wajah Khairiyah... sengeh sokmo. hehe. Tapi air mata masih tak henti-henti mengalir..syahdu sangatlah tu... Tahniah ye N ;)Soalhati & N aka Khairiyah. Masih berkaca matanya dengan air mata.
Masa salam peluk cium N, dia kata
"Syukur sangat 'Ain......"


Dihadapan pintu masuk rumah pengantin.. Ambil berkat sikit ;p
Abg & N, soalhati nak kahwin jugak.... hahaha...


Justify FullNi gambar keesokkan harinya. Hari kenduri! Tema pengantin hijau lumut. Aku dengan penuh semangatnya berpakaian serba hijau. Rupanya, tema sebelah keluarga lelaki, BIRU! huhu lantak pi lah... ;p

Sessi berarak... agak tergesa-gesa masa ni.. pengantin jauh ketinggalan di belakang masa awal-awal tu. Ai makcik-makcik ni, laju la plak. Tak sabar nak makan nasi minyak kot.. Semua kelaparan..hehe maklumlah, berarak agak lewat, sekitar 3petang. Tapi bagus juga, sebab dah setel solat zuhur. Cuma......Lapar! :)

Kedua-dua belah keluarga :)

Makan beradab! See, soalhati betul-betul duduk sebelah pengantin hahaha.. duduk je, tak makan kat situpun. Seganla saya.. Nanti saya malu nak cedok lauk pauk yang sedap lagi menyelerakan tu. Cukuplah bergambar disamping pengantin hehe.

Malamnya, aku bergegas ke terminal. Kaklong tolong hantar. Kesian kak Long. Mesti penat! Bus jam 8malam. Kami pergi jam 7 supaya dapat solat kat sana terlebih dahulu. Kali ni, balik KL dengan Makcik(adik abah). Ada geng, seronok sikit.

*Terima kasih kak long sekeluarga kerana melayan saya sepanjang di rumah itu :)

*Terima kasih Makngah kerana promote blog soalhati dihadapan para tamu haha. Malu gak. Tapi banggapun ada hahahaha... Kena berhati-hatilah nak menulis lepas ni. Sebab Makngah dah start baca blog ni...kui kui kui.. Abg Aby pun sama. Jadi, segalanya mungkin akan tersebar dengan mudah ke dalam kaum keluarga sebelah abah..huhuhu.. Malulah saya ;p

*Terima kasih Makcik. Bersabarlah atas apa yang dah berlaku. Terlajak sampai dungun. Hehe..takpe, Allah nak 'didik' sesuatu tu. Lagipun, jauh perjalanan, Luas permandangan(luas ke? sebab perjalanan belah malam..tak nampak permandangan sangat hehehe)

*Terima kasih Maklang dan Makndak kerana mengiringi keberangkatan kami ke KL :)

*Terima kasih Abah yang kirim duit belanja kat Makcik. Huhu..memang tengah sesak.:(

Kesimpulan, kunjungan ke sana benar-benar merapatkan lagi hubungan silaturrahim antara keluarga yang sangat besar.. Berpeluang juga berjumpa teman sesekolah masa sekolah rendah. SRP:) Tak sangka!


6 comments:

syauqah-el-wardah said...

alaa.. Ain.. bakpe tak kabo...? ex roomate wani kahwin... =(

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

kabo doh dlm enrty lepas....lagipun, mana sy tau die EX romate wani.:)

shinta said...
This comment has been removed by the author.
shinta said...

Barrokallohu laka wabarokallohu 'alaika wa jama'a bainakuma fii khoiir...
Untuk mempelai berdua semoga menjadi keluarga sakinah mawadda warrohmah...
Amiiin

Asiyah said...

Excited tengok gambar Dr. Mohamad & family ada kat dlm blog Ain ni.. Hari tu Dr. jemput jgk ke walimah ank die tp xdpt pegi sbb xde kereta & dpt jmputan last minute, kna setelkan keje lain ms tu. Huhu, sori Dr.. Klu akk pegi, dptla jmpe Ain kat situ kan..nilah namanya xde rezeki =(

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

huhu kak ac...sy rasa dh ayah N ngajar kamu semua sebab sy dpt tahu die lecturer pharmacy...kan? n nampak a.bazli n a.ridhwan kat sane. sy senyum..die x senyum balik..huhuh jd sy buat2 x nampaklah lepas tu. wlaupun hajatnya nak gi tegur.. mungkin sbb sy senyum dr jauh kot hahaha..segan maa....diepun rancak duk bersembang masa tu....

.I ♥ Khat.




Grab A Button