CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

16 January 2009

Lain kita rancang, lain yang jadi.

Sms seorang anak perempuan kepada Abahandanya:

Abah ada kat ni? uia cuti esk. kes air x de


otw mlaka. ok la tu.. Gaza xde mkn

betul 2! Allah uji kta skt baru...

so far m'sia d best place


Aku reply mms kat abah yang ada suara Upin Ipin kata ''betul betul betul...aaa...manyak betul..aaa" Kampus ketiadaan air kes accident lori tangki minyak kelapa sawit. Bila dapat tahu kena simpan air malam tu, hati sedikit gelisah.. malasnya nak tadah air, nak angkut air, lecehnya.... tapi alhamdulillah, mahallah aku tetap ada air seperti biasa. cuma semalam je air stop dalam waktu isya', bangun pagi tadi tengok air dah ada semula. Alhamdulillah. Air yang kami warga Safiyyah simpanpun kami guna sikit cuma. walaupun air dah ada hari ni, kampus tetap cuti. Dah isytihar cuti semalam. Tapi kalau kampus tak isytihar cutipun, aku memang cutipun.. Dah tak ada kelas hari Jumaat. Eh, ada kelas ganti Miss Aldila lah! Tapi dah isytihar cuti tu......so cancel jugalah kelas tu! yeeehaaaa!

Selepas pengumuman Jumaat cuti, dapat lagi satu pengumuman! Campus Election tunda hari Khamis depan. 22hb. sepatutnya Isnin ni dah, 19hb. Hari ni 16hb nomination. Tapi sekarang ni, Isnin ni 19hb nomination, election Khamis 22hb. Hmm... hari minggu yang dibayangkan sangat busy, akhirnya jadi tak tahu nak buat apa. Serius! hari ni jadi buntu nak buat apa. Kes PRK tunda lagi.Tapi bila difikirkan balik, ada hikmah semua tu. Bolehlah aku promote kawan aku kat kuliyyah. Tak payah susah payah pergi Mahallah yang confirm tak ada orang sangat. huhu... Allah dah rancang macam tu untuk kita...kita merancang juga, tapi akhirnya itu yang berlaku. pastu ada BAIKNYA! Akupun awal-awal lagi dah settle kerja sekolah, kemas apa yang patut, semuanya gara-gara nak hadapi weekend yang digambarkan busy itu. Tapi akhirnya, tak busy sangatpun. hehehe. Kelakar plak bila difikirkan balik. Jadi, NAK BUAT APA CUTI NI???

Kalau tahu PRK tunda, awal2 lagi aku beli tiket balik Terengganu. Boleh tengok suasana Pilihan Raya Kecil Kuala Terengganu esok! 17Januari 2008. Duk kampus ni, tak rasa mana bahang PRK KT tu... Apapun, doa terus dipohon moga-moga kemenangan berpihak kepada pemimpin yang ikhlas. Pemimpin yang berjuang kerana asasnya adalah Allah semata.Ingat pesan Ayah Cik, "Amanah yang paling besar dalam ajaran Islam ialah memilih pemimpin. Ianya amanah kepada rakyat Terengganu untuk memilih pemimpin yang tepat". So buat semua pengundi, sebaik-baiknya lakukan istikharah jika ragu-ragu hendak memilih mana satu bakal pemimpin yang selayaknya. Biasalah, sekarang ni macam-macam isu ada. TV ni cakap macam ni, paper ni cakap macam tu.Kita selaku 'pemerhati' pun confuse juga kadang-kadang. Semoga undian kita nanti berasas dan jelas. Bukan sesuka hati pangkah je. Bukankah apa yang kita lakukan hari ini, semalam dan akan datang segalanya akan dipersoalkan 'kelak'? Aku ingatkan diri aku terlebih dahulu sebenarnya. Sekalipun aku tak mengundi kali ni. Aku orang Kemaman! hehe

IKLAN! JOM BOIKOT !




3 comments:

LiyanaSafra said...

saat tkdek air mmg remind me about zaman skolah,

erm..
my friend keja kt intel,as sales executive,so kene brenti kerja ke kalau condition cmtu?ekonomi gawat,susah nk dpat kerja skang..*me* just wondering..cane tu?

MofiR said...

alhamdulillah, kat blok saya masih lagi ada air, walaupun di mahallah lain dah kehabisan air...

boleh mandi hari2... hehe...

Fendi Arie w said...

alhamdullilah

.I ♥ Khat.




Grab A Button