CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

25 October 2008

WHEN I'M ILL...

When i'm ill....
Aswani atau nama timangannya Bik! jemput (PAKSA SEBENAQNYA) saya ke klinik.
When i'm ill....
Saya tak nak pergi mana2. saya nak berehat saja di bilik..tapi Bik paksa jugak! sanggup datang ke mahallah dan bawa saya pergi klinik semalam...
When i'm ill....
Saya akhirnya menuruti arahan Bik memandangkan saya batuk agak kuat lalu muntah.....ada ketulan darah dalam 3 ketul. hehehe
When i'm ill....
Saya tertanya-tanya mengapakah ada ketulan darah sebegitu..terukkah sakitku?
When i'm ill...
Saya agak ni mesti sebab luka pada kerongkong saya...Pernah beberapa kali saya alami dulu...
When i'm ill....
Saya jumpa Doktor, benarlah. Doktor kata luka agak teruk didalam....
When i'm ill....
Pada musim exam saya baru lepas satu paper ni, doktor bagi saya 5 jenis ubat! macam mana saya nak study doktor....
When i'm ill.....
Doktor pesan makan antibiotik dulu. ubat selsema dan batuk jangan makan lagi kalau nak study.
When i'm ill...
Saya turuti nasihat doktor dan berusaha menjadi pesakit yang berdisiplin tinggi dalam mengikut jadual makan ubat... saya nak cepat sembuh!
When i'm ill...
IT IS HE WHO CURES ME!
Ya, saya mesti ikhtiar! Allah yang sembuhkan sakit saya dengan ikhtiar yang penuh pengharapan padaNYA.
When i'm ill....
Sakit saya biasa cuma nak dibandingkan dengan insan-insan lain!



WHEN I'M ILL..... INILAH PENGUAT SEMANGAT SAYA!

5 comments:

musafirah_amani said...

Jaga kesihatan ye in..Moga cepat sembuh :)

mofir said...

smoga cepat sembuh...
syafakillah...


لا بأس، طهورك إن شاء الله

أذهب البأس رب الناس واشف أنت الشافي لا شفاء إلا شفاؤك شفاء لا يغادر سقما

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

tima kasih long..inshaAllah in jaga hehe..

mofir...sudin kate "die tulis 'aaarab!" hehehe...
syukran...agak2 faham kot....

mofir said...

tu hadis nabi...
dibaca kepada orang yang ditimpa musibah... dan juga orang yang sakit...

smoga ceria slalu...

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

ooo..terima kasih mofir...tulisan kecik..mata bonde x brape nak nampak. hik3

.I ♥ Khat.




Grab A Button