CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

26 October 2008

PENCURI KURANG BIJAK

Assalamualaikum semua…

Rasa nak update, tapi tak tahu nak tulis apa…
Habis exam pagi tadi ada orang curi beg saya…
Beg adidas putih, empat segi tepat tu juga dia nak curi..
Beg lain banyak lagi yang lebih cantik, menarik, tertarik, berkilat-kilat lagi..
Tapi beg saya yang ‘ganas’ tu juga dia nak..
Ada apa dalam beg tu?
Alhamdulillah, segala yang berharga saya bawa masuk dalam kelas peperiksaan.
Beg duit, handphone…


Tapi, saya sayang juga notes dan pen yang baru saya beli semalam. Belum pakai lagi. Pen khas untuk peperiksaan. Tapi saya pasrah atas kehilangan beg tersebut. Memandangkan saya tidak kehilangan sesuatu yang lebih berharga daripada beg dan pen tersebut. Alhamdulillah. Tapi saya kutuk-kutuk juga pencuri tu. Nak curipun biarlah bijak sikit. Beg macam tu, kat chow kit belambak-lambak lagi. Murah2 je. RM10 pun dapat! Pasar malam luar kampus nipun ada...Curilah beg yang ada class sikit tuh! Lagi satu, checklah dulu apa ada dalam beg tu. Ni just notes and pen. tupun curi jugak!!!! Apa nak buat? Nak study notes tu ker?? Kawan saya hanya mendengar bebelan saya tapi sesekali dia mencelah juga. ..aargghhh! Dia suruh saya bawa plastic je lain kali pergi exam. Isi semua dalam tu. Tak payah bawak beg! Ayoyo…. Saya diam setelah hampir tiba di mahallah. Biarlah, dah jodoh tak panjang dengan beg favourite tu..

Tiba dimuka pintu bilik……..

Aaaaagggggrrrhhhhh!!!!! Kunci bilik aku ada dalam beg tulah…..!!!

4 comments:

'izzahUlfah said...

Kena curi?

Innalillah..

Hmm..dahtu kunci tu gane?

Teringat plok kat mahallah ni..pencuci pinggan mangkuk Kuat Harimau tu pun nak dicuri..huhu..tak berbaloi..

syauqah-el-wardah said...

laa... innaliLlah.. rindu pula rasa wani kt beg Ain tu.. Memang wani knal beg tu as ur identity..

mofir said...

bawa beg pakaian pergi exam... tarik je gi CAC... lol
klu orang curi leh detect dgn cepat...

p/s: smoga pencuri tu insaf nanti...

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

arini opis buke x a nak gi report..tapi kalau report pun mesti dikira kecuaian kita gak sebab tinggal kunci dlm beg......huhu..
pastu sure kena bayar...
WAWAWA

wani,
aa...sayang sangat beg tu......

mofir,
nta buat dululah. baru ana follow kalau berkesan :p

.I ♥ Khat.




Grab A Button