CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

15 October 2008

SHAMS...6 YEARS AGO

Aaarrgghh.. sangat rindu pada SHAMS. ingin kembali melawat SHAMS! sengaja ku upload gambar2 ini agar bisa menjadi kenangan abadi bila dah tua-tua nanti. hehe. inshaAllah jika diberkati dan dipanjangkan umur. rindu bangat pada segala memori di SHAMS! ni saja yang mampu di buat setakat ini. merenug kembali kepingan gambar demi gambar. hajat dihati nak berjumpa cikgu-cikgu, nak berusrah dengan adik-adik, nak mengadakan program untuk mereka. tapi sekarang bukan masanya....bilakah?

sekeping gambar menceritakan pelbagai kisah! takut untuk menaip discription untuk setiap gambar. bimbang segala cerita akan tersembur disini nanti. hehehe....tapi, type lah sikitkan...

BPS SHAMS 2002
PENGAWAS MUSLIMIN
BPS SHAMS 2002
PENGAWAS MUSLIMAT

ASPURA SHAMS
PENGAWAS ASPURA

ASPURI SHAMS
PENGAWAS ASPURI
(Tapi kami yang Pengawas sekolah ni jadi Penasihat biro jer...)

Ghi and Along! anak warden yang menjadi pengunjung setia Aspuri(asrama puteri). ni di dorm aku. hehe

Main bunga api di asrama..sekalipun ditegah :)

hari-hari akhir di SHAMS


Kenangan BPS(Badan Pengawas SHAMS) di Hutan Lipur Sungai Chemerung

Bersama ibu dan ayah angkatku...Ustazah Rokiah dan Cikgu Adnan.. sayang semua! tak lupa,Bonda Aminah, Cikgu Zainal, Cikgu Yusof, Ustaz Zakaria..ni paling rapatlah ni:)

Board biro aku. Biro Keceriaan BPS. Masa form 4. Ceria tak??

Kenangan di bilik BPS..ada yang malas pakai baju pengawas nampaknya..hehe

Biskut sape tak hancur?? barang 'amanah' semasa di kem

disamping mural khat yang kami design sendiri. cun tak?? aku tanya murallah..bukan orang2nya..hehe. okey2, aku setujulah dengan jawapan tu..orang2nya memang cun.kah3

Sahabat2 BPS 1batch!

Bergurau senda di waktu petang bersama Ang, Ghi, IzzahUlfah dan Dayah.


anak-anakku. hahaha.. ni anak Ustaz Fauzi yang menceriakan hidup kami di ASPURI dan mengubat rinduku serba sedikit pada family dikampung...

Form3! Tahun melawat KL hehehe

Jamuan untuk akak-akak form 5...kamilah:)

bersama Nona:)

8 comments:

abdul hayyi said...

my comment:

1. anak ustaz pozi nakal gok barang. Ada satu ketika tu adik ang ke sape gi langgor pintu cermin masjid sbb ye dok napok cermin tu lutsinar kut. Sian guh! Huhu..

2. Rasa jeles pulok tgk gambar kat atas tu coz ana tadok simpanan gambor yg banyak masa kat SHAMS. Rugi! Banyak kenangan..

3. Dalam gambar atas tu ada antara geng2 kita yang dah jadi mak orang, isteri org, suami org..Hoho.. :-p

4. Upload la lagi gambar ye.. :-)

idotpearl said...

huhuhu, alang...menggamit memori silam... rindu sangat2 pada suasana dulu... memori di shams banyak mengajar permulaan sebuah kehidupan kini..... huhuhuhu.... terlalu banyak kenangan yang bersama kita kongsi.. suka suka bersama dalam mengenal erti perjuangan... erm ang. ghi n along dah besor belaka doh..... huhuhu

Suhaila S. said...

alahai..
rindunye tengok gambor zaman2 dulu.. rindu shams.. kan best kalo dpt cuti dr segala-galanya selama 1 tahun ke.. pastu bleh balik blajo kat shams.. ke gane?? hehehe

'izzahUlfah said...

bicara hati & mindaku:

1) Di mana ada 'Ain, di situ ada Izzah.haha :D tapi sejak masuk Gombak, jauh doh duduk, so agak susoh nok jupe :D

2) Ang, Ghi & Along..penziarah tetap Aspuri..sampai Ustaz Fauzi kena datang jemput balik, sbb lama sgt duk berpoya-poya di Aspuri.kekeke :p

3) Kem BPS di Sungai Chemerung - biskut saya hancus lebus!!!!huhu malu ngak wase :p :p

4) Mural - bukti sumbangan seni kita kpd SHAMS (haha perasan)!

5) Bilik pengawas - mmg ar ceria board 'Ain..siap ada burung kakaktua tu..kekeke :p Best decorate bilik ngawas masa form 4, dah jd macam Taska dah bilik tu haha! :D

6) Tembamnye aku di zaman skolah :)) :)) :)) (gelak guling2 hihi).

7) Sory banyak sangat gelak. mmg best tgk gambar2 nih! ^_^

sayang 'Ain slalooooo~ wah2, jgn terkezut ye 'Ain.haha.

p/s : sory banyak sangat gelak jahat hr ni wuhuhu...puas hati bley online kat Lab..free of charge maaa :p

abdul hayyi said...

along tu besar jalor dah. Baru ni ye mari uia wat lawatan ngan sek2 ngawas skoloh.

btw, teringat plak yg gambo ana tadok dalam barisan pengawas aspura tu. Dok aci guh! mase tu ada tournament ping pong kat SRJ (K) Chung Hwa Wei Seng klu dok silap. Rugi!.. :-/

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

Hayyi,
Memang ganas2 blake. Cakappun..ya allah…sedap mulut dia je. Nok2 ghi tu. Boleh dia kate depan KP mase nak jupe tepi masjid,ade pokok2 situ.nok lalu payoh la sket. Ghi kate: tulah sape suruh makan banyok ngak..dok leh lalu doh…” huhu malu giler kat KP mase tu..

Ana banyok sgt gambo mase shams.ade dumoh separuh.tp takkan nak upload semua hehehe..dakpe2, mane yg best ana buh ea..tp muka2 mat la yg banyok

Nta takdop dlm gambo tu..mmg syg! Hehe.oo..main ping pong..ana penoh dpt wakil main badminton. Punyelah penat gi training kat luor petang2. Skali pertandingan dibatalkan. Hek elleh…

Idot pearl,
aa..beso2 doh.mase gi skoloh aritu, terjupe along. Dia kejut gok sape panggil pa..”kak in!” pastu lang (panggilan shbt2 shams utk sy) punyelah ceria gi tegur dia balik..namun along terus menundukkan pandangan….huuhu thiqah doh…dokleh doh bermesra2 mcm dulu..hehe..

Banyok sangat kenangan kitakan..yonglah tempat lang luah rasa. Yong ibarat ‘ibu’ lang di asrama..huhu

sokmo kita kuor asrama tengah2 mlm..tapi kita bukan lompat pagar. kite siap gi lepak kedai makan nge warden asrama...cikgu Adnan! hehe..

Subaik,
Kalu dpt cuti setahun, balik blajo kat shams mule, kak in tak boh..huhuhu….sebab….cukuplah!biarlah segalanya dikenang sbg kenangan terindah dalam hidup! Sebab tu mase dpt tawaran form6,kak in dok gi skolohpun.sapa dpt warning breti skoloh..hehe

‘izzahulfah,
Izzah..betul arr..ramai org kate bilik ngawas tu tempat asuhan kanak2..huu..ceria dooh.

Tembam?ish, ape pulak. Memang tembam pun!! Haha. Semua kelepet tudung ikut bentuk muker owk..hehehe

Sayangi diriku??huhuhu terharu weh….tak terkata…tanpa mengungkapkannya, ku telah tahu...huhu

musafirah_amani said...

wah..seme kwan2 post komen kat cni..hehe..em, ana pun rindu jgk zaman skoloh..tp, dakpela. satgi jd cekgu skoloh juga. huhu..bila tengok gambo sediri dalam ni rasa segan plak..haha..bulat nye saya kelepet tudung..hahaha..pahtu teringat plak hari-hari terakhir di SHAMS tu..penuh kisah suka dan duka.. kluar je pagar skolah, air mata xdpt di tahan lagi..turun mencurah-curah, bak hujan ribut taufan (nebengg) hehe..papepun Shams mmg best..rindu bangat sih..:)

nurdyana said...

salam 'alaik...

maaf kak in dyana lambat bagi comment walaupun pas kak in kabo ada special entry hari tu terus je dyana bukak..tak tahu kenapa setiap kali nak comment ni bergenang je air mata...

mungkin sbb kenangan di bumi wakafan SHAMS sangat indah, tak mungkin boleh ulangi atau ditukar ganti...

along, ang n ghi, memang pengubat hati sokmo zaman2 tu... bila tension2 kena marah ngan mak kat tepon, diorang temankan dyana kat buai depan bilik study tu, and ghi citer pasal Lilo and Stich.. dia kabo Lilo bila menangis tekup muka ngan bantal. nak tak nak jadi gelak jugak... rindunyer...

Setengah tahun di asrama waktu form 3 sangat membebankan jiwa ragaku ini tapi bila masuk form 4 dan diterima jadi sebahagian daripada mereka yang menerima tarbiyah, bila menjadi sebahagian daripada akhowat, bila punya sahabat-sahabat, best sgt3! tenkiu tenkiu tenkiu sebab tunjukkan dyana jalan ni...

sangat sayangkan korang semua... moga Allah pelihara ukhuwah kita =)

.I ♥ Khat.




Grab A Button