CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

11 September 2008

Soalmasakan :P

Baru-baru ni ada junior shams...siapakah dia?dialah suebaik hehe..sue kata kawan dia dah cuba resipi yang aku share kat blog ni. tak sangka plak ada juga orang yang sudi mencubanya....maklumlah, resipi tu boleh didapati di mana2 website. mesti banyak! sebab resipi yang common lah jugak...bila dapat tahu tu, rasa terharu la pulak kih kih kih... siap kawan dia pesan lagi suh aku letak resipi2 lain lagi tapi yang simple2...ewah2, dah jadi Chef plak ke soalhati ni?? jadi soalmasakan la plak pasni. hehe... memang aku minat masakpun. kalau balik tu, ada saja resipi yang aku reka dan cuba. tapi problemnya, aku tak suka makan apa yang aku masak.......yang menjadi mangsanya, abang dan adik-adik akulah! mujur depa makan. walaupun selalu comment yang pedas2 dan menusuk qolbi, tapi tengok-tengok licin pinggan tu. nape tak makan pinggan sekali?haha..jahat tul! selalu aku tengok youtube kalau nak cuba resipi2 dari negara lain. misalnya, jepun, korea, omputih...hehe...

Buat kawan suebaik, inshaAllah, kalau balik rumah nanti, bolehla share resipi yang tak seberapa tu..duk kampus ni, masak memasak adalah ditegah sama skali.huhu. tapi ramai je yang melanggar undang-undang dunia tu. hehehe....

5 comments:

Suhaila S. said...

salam k.in.. hehe tetibe terglemer kat cni pulok eh.. weekend ni kitorang nok wat skali ag, k.chah tu nak wat utk buke pose.. hek hek.. k.in bg la byk lagi resepi, blehla kwn sue try lagi, n blehla sue makan lagi.. hua hua..

kawan suebaik said...

keh2 terharu eh saya cube resepi tuu,sebenarnye kat rumah kakak ipar slalu je bawak puding nie mase bln poso..tp cam mls nak call dia tye resepi,ari tu terbace blog akak ada resepi nie thanks eh curah ilmu masak yg simple dan menjadi nie(1st try nie)..saya suka masak n mkn ape yg saya masak keh2..

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

amboi2 suebaik..jadi tukang makan je ke? atleast jadilah tukang beli barang ke, tukang pukul telur ke...hehehe...

kawan suebaik..chah ye? tahniahla sebab menjadi. dh jadi sekali, mesti nak wat lagi kan?kan?kan? hehe..inshaAllah, dah balik nanti beta letak resipi baru plak:)
maybe kuih raya yang sgt simple, cornflake madu tu hahaha

Suhaila S. said...

hehehe ok ape tukang makan.. at least ade gok org makan kan.. kalo x membazir je kueh yg cedap tu.. haaaa... k.ing, kalo nk suh sue try masakan k.ing pon boleh.. hehehe.. best tol bab makan2 ni.. =D

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

hehe..kite ni asyik cakap soal makan je ek..arap2 pose ni dt kurangkan berat badan. bukan bertambah hahahaha

.I ♥ Khat.




Grab A Button