CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

21 December 2012

36 weeks

Assalamualaikum


Baru siap masak ayam goreng + kailan goreng belacan + nasi putih..tak sabar nak makan, Awal plak lapar hari ni.. mungkin sebab pagi tadi dah ''mun mun'' huhu...lately selalu juga "mun mun" pagi-pagi. Ai, ada lagi morning sickness ye..sampai takut nak gosok gigi, takut lagi rasa nak mun... mun plak tak keluar sekaligus..sekali dengan angin2 yang banyak kali lah burb... kesian suami lama tunggu nak solat subuh sama-sama..eh, tak kesianlah, diapun bukan buat apa, tidur je sementara tunggu tu :P jangan marah cik abang haha..

Semalam genaplah kandunganku 9bulan...36minggu. Oh my..... tak tahu nak gambarkan perasaan ni. Semua bercampur baur..doa sokmolah moga Allah beri kemudahan..Allah,Allah,Allah...

Masuk 9 bulan ni:
-jalan tak boleh laju-laju dan tak boleh langkah yang besar. Rasa macam penguinpun ada haha..masih boleh jalan banyak tapi kena ada stop-stop..

-selalu rasa sakit kat bawah...mungkin sebab masa jumpa doc 33weeks hari tu, doc kata baby dah 'masuk parking'. Jadi sebab tu rasa sakit bila bergerak..

-tidur malam memang payah..siangnya mula la qadha' sampai berjam-jam. Lena sangat plak tu. Malam tak berapa nak lena sebab selalu rasa sakit-sakit kat perut, kat bawah..nak kalih2 badanpun sangat slow motion..kadang minta encik abang tarik tangan...baru boleh bangun

-siang banyak kali pergi toilet..bila time tidur malam, alhamdulillah sekali je bangun pergi toilet. Itupun dalam pukul 5lebih..jadi eloklah time tu orang surau pun dah nak pasang zikir-zikir dan alunan ayat quran..stay sampai azan then kejut suami untuk berjemaah...

-kadang-kadang ada rasa lenguh sangat kat pinggang..berat dah terlebih berat hehe

-kalau sakit perut je mulalah suspen hehe...tapi selalu ingat tanda-tanda awal nak bersalin tu.. sakitnya kejap-kejap, berulang dalam jangka masa tertentu.. jadi aku belum lagilah..:)

-lately selalu nangis..especially bila semua orang dah di alam mimpi..tak tahulah kenapa emo sangat.. rasa sedih..rasa hiba..lenguh sikit pun nangis..tapi malam-malam dan seorang diri ajelah. Tak adalah susahkan sesiapa.. mungkin tu cara nak lepaskan rasa gusar nak bersalin kot.. baby jangan ikut ibu ye..nangis entah apa-apa hehe

Ok, itu saja..Mohon doakan aku ye kawan-kawan.... :))

ini kenangan 8 bulan mengandung..:) aku secara jujurnya tak banyak beli baju ibu mengandung. Pakai aje baju2 yang besar2 yang dah sedia ada.. tapi masuk 8,9 bulan ni, tak banyak yang dapat pakai dengan selesanya..nak beli, urm biarlah..lagipun tak lama dah kan... simpan duit untuk baby :))


No comments:

.I ♥ Khat.




Grab A Button