CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

14 August 2012

Kurang bertenaga

Assalamualaikum.

Hari ni 25 Ramadhan.. selalunya aku tak kirapun, tapi bila masuk 10hari terakhir aku start kira.. Tambah pula sekarang ni badan aku lemah semacam.. sahur kurang selera nak telan nasi. Tapi paksa juga sebab takut tak bertenaga.. InshaAllah dengan keberkatan bersahur, aku mampu berpuasa..

2 3 hari ni, cepat sangat pedih perut..loya..pening..muntah.. all in one. Ya Allah, sabar banyak-banyak.. kadang termenangis juga.. bukanlah manja, tapi sekadar nak melepaskan perasaan.. selalu aku mudah menangis dibahu suamiku. Huhuhu~ tapi legalah lepas tu. Alhamdulillah.. Masa dalam kereta, ada lah 2 3 kali insiden termuntah.. Ada sekali mujur sempat turun kereta.. Muntah dengan banyaknya.. Suamiku mengurut2 belakangku.. Masa tu jugalah nak menangis lagi..sakit.. terharu..semua ada..huhu~ Kalau boleh nak sangat jadi kebal..tak mudah menangis..Takut juga kalau anak nanti suka nangis. Orang kata anak ikut perangai ibu masa pregnant.. Tapi bila aku menangis tu, aku pesanlah kat anak, aku gosok-gosok perut sambil kata "anak, ibu nangis sebab nak lepaskan sikit perasaan ni..jangan ikut ye..anak be tough ye..". Lately juga masalah-masalah kritikal banyak melanda diriku dan insan sekeliling..Lagilah aku rasa down dan tertekan.. masa tu juga aku selalu pesan pada baby.. Jangan ikut perangai ibu yang terpaksa 'emosi' beberapa ketika.. Ujian sungguh akhir-akhir ini.. tapi kuyakin, pasti ada hikmahNYA..walau pahit untuk diterima, tapi mesti pasrah dan redha dengan ujian Tuhan..

Oh ya, tak habis lagi rasa terharuku dengan suamiku.. Baru ni aku muntah-muntah lagi sebelum bertolak pergi kerja. Aku taks empat nak bersihkan sebab dah terlewat.. aku pesan pada suami, nanti aku bersihkan, sekali suami cakap "abang dah bersihkan dah..." Ya Allah, terharu sangat rasa...malupun ada..tapi terharu mengatasi.. Suami bersihkan muntahku...huhuhhu~ Terima kasih Allah atas nikmat pinjamanMU ini.. (T-T)

Okeylah, sekian saja daku menceritakan soal terharu ku..hehe~ Ni ada anak murid tak mahu masuk transit pula. Tak pasal-pasal diangkutnya segala beg masuk kelas teacher 'Ain..Padahal teacher 'Ain lately garanglah juga dan tak berapa melayan karenah anak murid..huhu~ 

Ok, selamat meneruskan ibadah dibulan ramadhan..Ramadhan sudah dipenghujung, moga kita tidak menjadi orang yang menyesal. Rebutlah peluang ini.. Aameen..


2 comments:

ariana said...

Salam ain..syukur lah atas " anugerah" yg di beri..suami yg baik dan bakal menimang cahayamata pula..Tahniah..Alhamdulillah..moga Ain kuat menempuh dugaan..morning sickness..hehe

Anonymous said...

zzccflpahm[url=http://www.2012panthersjersey.com/carolina-panthers-jersey-greg-hardy-jersey-c-1_13.html/]steve smith jersey[/url]
zzccflpxxu[url=http://www.2012falconsjersey.com/atlanta-falcons-jerseys-harry-douglas-jersey-c-1_9.html/]matt ryan jersey[/url]
ayghiays[url=http://www.2012falconsjersey.com/atlanta-falcons-jerseys-michael-turner-jersey-c-1_17.html/]michael turner jersey[/url]
edhyuxgoq[url=http://www.newbuccaneersjersey.com/tampa-bay-buccaneers-jersey-davin-joseph-jersey-c-4_26.html/]buccaneers jersey[/url]
edyxyvi[url=http://www.2012nikeseahawksjersey.com/shop-by-player-12th-anniversary-jerseys-c-1_2.html/]seattle seahawks jersey[/url]

.I ♥ Khat.




Grab A Button