CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

16 April 2011

Pencil toppers

Assalamualaikum kawan-kawan:)

1.50pagi.

Oh, mataku sangat segar bugar pagi ini. Pagilah kan.... huhu~ Jumaat ni macam biasa tolong mak di kedai. Orang lain mungkin berseronok jalan-jalan atau pulang ke kampung, tapi aku? Setia menemani ibu di dapur..huhu~ Tak sanggup rasa nak tengok kaki mak aku yang dah bengkak! Berdiri memasak terlalu lama...Demi mencari rezeki untuk anak-anak. Malu rasa sebab belum dapat berikan sepenuh kesenangan pada mak....sebab itulah aku gagahi jua membantu mak di kedai, basuh berbesen-besen pinggang mangkuk tadi..keseorangan sahaja. Pekerja tak ada..Tinggal seorang je:(( So sad bila basuh pinggan sorang-sorang

Esok pagi ada tuition kat sekolah. Beratnya nak pergi. Kalau ada teacher lain sanggup ajar, mungkin aku nak berhenti kot ajar tuition hari sabtu ni..Sebab banyak benda jugalah terjejas dan tak dapat involve sebab tuition hari sabtu. Last year 2 hours je, this year dah 4 hours! Lumayan memang lumayan tapi tak ada kepuasan diri bila wekend pun 'kerja'. Huhu~ Tengoklah nanti macam mana..Lagipun sekarang i really need extra money. Extra money akan datang bila buat extra work..kan?kan? huhu~~ Tidak mahu meminta dari sesiapa dah! Cukuplah zaman uia dulu duk minta duit mak abah tiap-tiap bulan huhu~

Oh ya, hari ni dalam kesibukan di kedai, dapat juga siapkan 10 jenis pencil toppers:)) Nak tengok? Nanti aku dah upload kat sini aku beritahu ya:) Seronok sangat buat benda alah tu..Supposely kecik2 lagi..tapi aku ni mana boleh nak jahit benda kecik2..mesti jadi besar juga akhirnya. Tapi takpelah, yang penting cute (ceh perasan sungguh ni..hehe). Ingat nak bagi hadiah kat anak murid yang alwways perform well in class. Nak jual juga sebenarnya (of course!). Nak jual harga berapa ek..sekali dengan pencil... pencil bekualiti aku pilih. Bukan yang bila sharp asyik patah je..hehe~ Harap2 ada yang berminat dan bulk order nanti(^-^) Ok, nak chow dulu. See ya!

2 comments:

ariana's said...

Memang ain ni anak yang baik, bertuah mak..kreatif pulak tu..:)
teruskan usaha Ain..

SoalHati said...

berusahalah ain tuk jd anak yg solehah...huhuhuhuhu

.I ♥ Khat.




Grab A Button