CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

12 April 2011

Anak saudaraku
























Haaaiiisssh...duk berfelt craft..terbayang-bayang Esya duk main2 dalam bilik ni..huhuhu~ Rindu sangat2 walaupun baru 2 hari berpisah huhuhu~ ni baru anak saudara kan..Kalau anak sendiri nanti, tak tahulah :( Disebabkan teramat rindu padanya, stop kejap jahit dan nak bercerita tentang Nur Afrina Qalesya ni..Ada macam2 progress dah! Yelah, Esyapun sudah setahun 5bulan:)

1-dia suka sangat buku. Kalau tengah main tetiba ternampak buku, mesti capai buku tu dan belek2. lepas tu buat2 bunyi konon dia baca buku tulah.. Dah pandai juga tunjuk object2 dalam Baby's Book tu! Especially sikat, kereta, ikan, meow (hehe), katil, mata, gigi dan macam-macam lagi:)

2-kalau jumpa scarf rambut, mesti ambil lepas tu usaha letak kat kepala...pastu jadilah macam orang Hawai pakai bunga kat kepala tu..letak macam tu je.. Bila puji sikit "ala comelnye!" terus dia tahan scarf tu daripada terjatuh..hehehe suka pujian betul!

3-makan! sangat suka makan! tak perlu dipaksa malah meminta-minta lagi...hehe. Kadang tu kita ambil makanan nak suap kat mulut kita, dia kat riba ni terus ambil makanan tu masuk mulut dia! Ish ish ish ikut sapalah ni:P

4-esya suka sangat main block, main masak2(pegang sudip lepas tu susruh orang rasa apa dia masak...ish, ikut nenek dah ni), main ball...oh, ball ni kira yang paling dia suka! Tak terhitung dah ball dia yang pelbagai saiz dan semua warna ada. Ada ball ada cahaya lagi bila dibaling huhu~ Bapak borek anak rintik

5-Beberapa kali dah cuba ajar esya mandi kolam, tapi dia sangat takut..kadang-kadang angkat gayung air pun dia dah merengek dah ingat kita nak tuang kat dia..huhu~~~ Tak dapat guna lagilah kolam pink dia tu..main atas lantai cukup buat masa ni hehe.

6-esya sangat murah dengan senyuman...kalau kacau2 time dia tidur, dia terjaga, dia senyum kejap lepas tu dia tidur balik..oh damainya...setiap kali bangun tidur pun dia senyum2..sengih2...alahai...cair makngah hehe

7-pantang dengar lagu maher zain, esya mesti nak goyang2 pinggul dia hehehe~ Tapi sekarang ni dah lebih2 sikit..dengar lagu iklanpun nak joget! hehe

8-bukan setakat joget, esya juga dah pandai menyanyi.. antara bait2 yang dinyanyikannya " shawooohh.." (inshaAllah) "baaaawooohhh....(barakallah) heheh..pastu "Oooooo..." ni rasanya lagi ABC yang dia selalu dengar tu hehehe

9-semenjak dia dah pandai jalan namun masih sedikit terhuyung hayang ni, sangatlah kena perhatikan esya.. nampak selipar aje dia pun cakap "par..parr.." pastu sarung..Kasut makngah pergi kerja pun dia nak pakai jugak:)

10-dia suka pakai rantai..dan sebut "ta..ta.." hehehe..cuma satu je, esya belum sebut2 lagi MAKNGAH! huhuhu sedih! Nama Wan, Tok, Nenek, Mus si bibik pun dia dah sebut! Ni makngah yang sentiasa bersamapun tak sebut2 lagi...adeyh.... :))

No comments:

.I ♥ Khat.




Grab A Button