CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

21 September 2010

Alhamdulillah, syukur nikmat.

Inilah menu berbuka puasa tadi. Spageti, Potato Onion, Air Anggur. Balik sekolah tadi terus singgah MM beli bahan-bahan. Semangatla pula lama tak masak-masak ni. Kebetulan hari ni kedai mak tutup. Jadi kenalah masak sendiri. No request:) Simple je masak..tapi menambah-nambah la pulak aku dan adik; Muhammad Fakhrullah..Lepas Isya, makan lagi..Ya Allah, bilalah projek nak mengecil ini berjalan tanpa gangguan :P Hajat hati nak sangat dapat puasa sunat 6 hari di bulan Syawal ni. Tapi kena langsaikan yang wajib dulukan? Hutang dengan Allah belum habis lagi terlaksana. Allah, kuatkan aku..Terliur banget kalau tengok anak murid kat school makan..Especially pagi tadi..Fuuhh terliurnya tengok budak-budak makan nasi minyak. Asyik memanggil-manggil je teacher nak tambah nasi, ayam, kuah.. Ish..teacher nak jugak!:P

Ok, nak rest dah. Esok memerlukan tenaga yang begitu banyak. Kelas full esok. Semenjak ada seorang teacher dah berhenti ni, sangat pack jadual Teacher 'Ain. Tak macam dulu ajar Computer Whiz & Math 4 years old je. Sekarang kena ajar Math all levels, plus Computer Whiz kalau ada free time. Maksudnya rest tak rest masa rehat aja.. Tapi rehatpun tak rest mana sebab melayan budak-budak makan..Nak buat macam mana..sudah tanggungjawabkan. Galas ajelah sebaik mungkin, seikhlas hati.. Budak-budak ni kalau kita mengajar tak ikhlas, tak bersungguh, depa dapat rasa...Ok ok, pergi dulu:) Take care kawan-kawan!

2 comments:

srikandi said...

InsyaALLAH, teacher ain mampu buat yg terbaik..kalau nak minta tolong ape2 bgtau je ustazah zaiti tau..jgn segan2..ustazah relax je ngaja..hehe..

moga kita sama-sama istiqamah habiskan puasenam bersama2=) chayok2!! nanti habis puasenam kita makan nasi minyak banyak2!! haha

SoalHati said...

inshaAllah ustazah..tp tulah..kalo dh ngajar kat school tu x sempat nk mtl tlg sape2 dh:))

aameen arap dpt habiskan jua

.I ♥ Khat.




Grab A Button