CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

30 December 2009

Bila lagi nak berbakti...

Assalamualaikum.
Hurm..hari ni sudah 30 Disember 2009. Sudah betul2 penghujung tahun. Aku tak sabar nak tunggu 1Januari 2010. Kenapa? Sebab mak aku nak bagi cuti! Yeeehaaa! :) Bolehla bersenang lenang sikit sepanjang hari. Almaklumlah, kedai mak aku ni tutupnya tak menentu. Selagi ada kudrat, selagi tulah kedai beroperasi. Kalau tutup tu, samaada tak cukup pekerja, mak tak sihat sampai tak boleh bangun dan ada program family. Kalau bukan sebab2 tu, memang tak tutup la.. Gigih betul mak aku cari nafkah untuk anak2..huhu~

Semalam, 3 orang pekerja tak datang! Tinggal la seorang je. Memang agak geramlah sebab tak datang tapi tak inform awal2. Dah nak berhenti kerja jugak ke tu?? Huhu~ Ya Allah.. harap2 mereka ni tak berhenti & datang semula hari ni. Aameen. Masa mak krisis pekerja hari tu, dapat 2 orang pekerja. Yang mbak indonesia tu plak kembali semula ke rumah. Memang happy betul aku! Taklah teruk2 sangat bekerja nanti. Tak lah semua benda kena buat. huhu~ Penat..penat.. Semalam, pukul 1.30pagi baru aku stop kerja. Mengantuk dah sebenarnya. Badanpun kurang sihat 2 hari ni. Rasa nak muntah aja. Rasanya sebab 'cik ton' ni membengkakkan dirinya semula kot :( Aku ingat nak rest awal, tapi tak sedap hati. Customer ramai plak menjelang tengah malam tu. Sabar jelah. Terus buat kerja sampai customer kurang sikit. Baru senang hati nak tinggalkan kedai.

Adik aku selalu jugak tanya,
''kak in, awak dok boring ke kerja gini hari-hari?''.
''Mahu dok boring..rasa nak berhenti kerja sekarang pun ada..lenguh weh..''
''Doh tu bakpe kerja jugok?''
''Lu pikirla sendiri....sape lagi nak tolong mak kalu dok anok2..bila lagi nak berbakti pada mok..''
''dakpela kak in..dakpela..saya faham doh ceramah awak''
''hahahaha''

Terus dia berlalu pergi. Tahupun. Siapa suruh tanya kih3

4 comments:

Anonymous said...

ada masalh tonsil ke??

patutlah selalu x sihat

♥Cahaya Mata Kemuliaan Agama♥ said...

yep...patutnya kene operate. tapi x buat2 lagi..huhu~ sape ni yep...

Anonymous said...

erm.. ada org kata try madu n haba tu sauda...

silent reader :-)

♥Cahaya Mata Kemuliaan Agama♥ said...

ade mkn jugak. tp silap diri sendiri, x makan betul2 huhu~

tq silent reader;) (menakutkan plak hehehe)

.I ♥ Khat.




Grab A Button