CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

28 May 2009

"Aini..angkat kain hujan....."

Alhamdulillah aku selamat sampai rumah jam 8.10pm tadi. Kalini aku naik bas ke Kuantan. Bas tiba dalam 3petang di 'kayuhijau'. Tak sangka plak 6petang dah sampai terminal Kuantan. Abahanda ambil aku. Sangat seronok dan lapang rasa hati. Mujarabnya bila balik rumah.. Segala ke'tension'an ku hilang begitu sahaja... huhu~

Cuma rumah agak sunyi. Abang dan Kakak balik kampung. Adik plak ada persembahan kuda kepang kat KDRP. Sempena karnival sukan dengar cerita. Artispun ada datang. Nubhan sorang je rupanya.. kui3... Abih tea mak kata nak tengok artis-artis singgah Warong Kak Ma ke dok.. Padahal dia sorang je :P

Usai isyak.. lepak-lepak kat ruang tamu sambil tengok Iktibar di Tanah Suci.. Sekali ada yang memanggill..

"Aini...angkat kain hujan..Jemuran dah turun..."

hehe bukan daa...

"Ain, kuar kejap..tolong buat air..orang ramai..."

Huhu beratnya nak bangun.. Beratnya kaki nak melangkah..Aku baru je sampai....:( Tak boleh rehat seketikakah? Tapi tetiba terus terbayang kepayahan yang mak lalui kini... Terus bangkit, sarung tudung indon dan masuk kerja part time ku.. huhu~

Bila lagi nak berbakti pada ibu bapa kan.....

♥ Thank you abahanda sebab sanggup ambil anakanda di Kuantan. Bertuah rasa dapat belanja abahanda tadi makan sup tulang + sayur campur + ikan kembung goreng + telur dadar dengan duit hasil titik peluh sendiri:) (tak de lah berpeluh sangat mengajar beudak tu.. hehehehe)

No comments:

.I ♥ Khat.




Grab A Button