CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

15 February 2009

Ahad~Hari bersama keluarga.

Hari ni aku dikejutkan dengan panggilan telefon berkali-kali. Siapa pulak ni.. Aku paling malas nak jawab call. Teruk tak? Huhu..tapi kalau orang umah call, laju je jawab! Rupa-rupanya adik aku datang. Aku pelik sebab number yang tertera tu area kampus ni..hmm..tak sangka la pulak..Dia dah ada tercongok kat bawah blok aku. Ya Allah Akuz ni.. sokmo wak sesok nafas gituh! Terdesak sangat doh lah ni kalu mari dok dang kabo sepatoh..Sah..Sah...Memang terdesak. Duit tak dok doh katanya....

Aku bersiap-siap, suruh dia pergi cucuk duit, then kami breakfast sama-sama dekat cafe Saffiyyah. Seperti biasa, banyak mata tertumpu ke arah kami.. KAMI ADIK BERADIK! huhu.. Kalau pak guard ada lalu, mesti dia tegur masa adik aku duk tunggu kat blok tadi. Lepas tu 'halau' adik. Kesian dia. Kesian kami. Selalu sangat dah menjadi mangsa kene tegur di pak guard sebab dikatakan 'dating'. Dahla, malas dah nak cakap hal ni.

Hari ni aku tak join pun Ma'ruf Club punya Open Day. Minta maaflah kat adik-adik semua yang bersusah payah nak jayakan program. Rasa bersalah gak. Aku yang buat poster, tapi aku tak mai! Macam 'cakap tak serupa bikin' la jugakkan.. Tapi poster tu telah diedit semula contentnya, so, takpelah. hehehe. Actually hari ni adalah hari bersama keluarga. Ewah..ewah..macam dah berumahtangga plak. Pagi ni adik datang. Plan awalnya kami nak ke Giant, tapi dia tak larat. Panas dering! Jadi lepak jelah kat cafe. Malam ni, abah datang! Yeay! Abah ajak pergi suatu tempat nanti. Abahpun rushing nak balik Terengganu semula. Abah ada urusan di sini mulai Jumaat lalu. Urusan apakah?BUSSINESS & GOLF! :)

**Dah jumpa port 'baek punyerr' untuk online, menunaikan solat sebaik saja masuk waktunya, mengulangkaji pelajaran, membaca, lepak dan lain-lain lagi. semuanya ada dalam Reading Room Saffiyyah! Terima kasih kat MRC Saffiyyah. Baru je 'hidup' reading room ni. Selama ni kosong dan seakan-akan stor. Bila dah kemas, dihias cantik, ada air-cond, seronoklah nak lepak sini! Solatpun dalam ni je... :) Suka. Suka. Suka.

4 comments:

Suhaila S. said...

adik k.in blajo uia gk ke??ke mane??
heh.. biase r tuh..
sue pun sama, tekpung adik duk ukm gk..
tapi ade org kata, kalo jumpa ngan adik n org ingt sue date, maknenye org tu rabun kut hahaha.. muke speseng..
huhu.. btw.. k.in, sihat doh??

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

adik duk ampang. die blajo kat kl metropolitan kolej university aka cosmopint dulu namanya..

tu yang terkejut banget die ade bawah doh.. ntah kul bape die btolak..sebelum subuh kot hahaha..

muke kami dok speseng..tu yang sokmo misunderstanding...

kak in gitula..Alhamdulillah x muntah2 dah..rasa je nak mun.....:)

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

eh, cosmopoint daa....

SpEkmATaKu said...

sian ke ain org igt berdating plak huhu..xpela berani kerana benar.org aritu pn penah igt gewe ngn adk sdr..nsb baik dia dtg skali jek hehe..tula sbb susu setitik abes susu sebelanga huhu..bess kn dpt spend mase ngn family suke..suke..suke..n_n

.I ♥ Khat.




Grab A Button