CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

01 December 2008

KENDURI DAH SELESAI. ALHAMDULILLAH TAK HUJAN :)

Abang buat sendiri. berminat? Kami sedia menerima tempahan :)

Dia datang... hehe. abang mintak family kak ipar bertolak lewat sejam. sebab kalau datang tepat jam 11, tak ramai orang lagi nak sambut :)

announcing! the arriving of the bride....!

lawa jugak warna purple + white kan....

disamping kek 5 tingkat..buat surprise untuk kak ira. hehe. cakap dekat kak ira 3 tingkat je. bukan apa, sedare mare ramai, pakat bawak baliklah sekeluarga setingkat kek.

makan beradab.. semuanya dihidangkan oleh chef terkemuka, Wan(nenek) dan Angah (mak saudara).

ni hasil kesungguhan dan kreativiti Wan. boleh dikatakan semua idea resipi makan beradab tu dari Wan aku. sayang Wan! gambar ikan 4 ekor ni je sempat aku amik. aku sangatlah busy. huhu. terkejar ke sana ke mari bersama tengku skali. kami bahagian buat air.. setong demi setong kami buat..huhu..... banyak benda aku mis!!! tapi takpelah, nak buat macam mana kan...

sebahagian family sebelah abah yang datang dari jauh.. Melaka, KL, Pahang..

sebahagian dari family kak ipar ku..

family ku. segelintir saja. mana kaum adam ni? berterabur dah semua uruskan kenduri ni. hehe. nak buat macam mana. kakitangan terhad. inipun sempat aku masuk bergambar sekejap huhu.

3 of us bersama pengantin baru!!

terima kasih cikgu lama, musafirah amani, hakimahzuhari & marsya cute sebab sudi datang! cikgu lama, soalhati dah upload gambar ni. dah tunaiklan hajat cikgu lama. tapi maaf sebab lewat :) tak sangka sangat penat setelah berkenduri ini..sampai 4 hari baru dapat posting.

Terima kasih buat Helmi, Yon_hensome, P-rol & Shawal. suka buat kezutan pada soalhati. cakap mungkin tak datang sebab masalah transportlah, bimbang banjirlah...huhu. sungguh terharu dengan susah payah anda semua hadir ke kenduri abang soalhati. kalau kenduri soalhati, jadi wajiblah datang ye? tapi bukan sebagai tetamu tau, jadi caterer, tukang basuh pinggan, pengapit..urm apa lagi ek.... hehehe

ini lagi satu surprise yang betul2 buat aku terharu! kehadiran Ayahanda Adnan Sulong!

di mana ada 'ain, disitu ada izzah dan tengku. hehehe

crowdednyer..sampai aku tak dapat nak masuk huhu. actually muat je kalau aku menyumbatkan diri. tapi takpelah, bagi can lah kat tetamu semua nak masuk... nak2 yang 4 orang paling depan tu. hahaha jangan maree....

habis kenduri dalam 6 petang. lepas maghrib pun still ada tetamu datang. pagi esoknyapun ada lagi ytang datang... malam lepas kenduri, dalam 8.30malam kami berangkat ke KDRP( KELAB DESA RANTAU PETRONAS). wah, terkenang2 memory zaman sekolah rendah dulu bila sampai sini n tengok swimming pool die..huhu... ohye, kami ade family gathering malam tu dengan family sebelah abah yang datang dari serata negeri tu hehe. abah ajak jugak geng2 dia mase sekolah dulu. SPM75. kira reunion jugaklah. tapi yang kekal berhubung sampai sekarang dalam 5 orang je. 5 orang nilah yang selalu gather every year! kira meriah jugaklah sebab semua datang dengan keluarga masing.

sessi karaoke. setiap keluarga kena hantar wakil. tapi keluarga aku semua jadi wakil kecuali aku. hahaha. memang suka sangat karaoke. adik aku yang ni mula2 gementar jugak dia kata. tapi bila dah nyanyi sekali, tak puas. nak nyanyi lagi jadinya. so sepanjang malam tu asyik suara die jelah yang berkumandang kat KDRP tu...

sessi potong kek siri ke II. Hehe.. siri I dah buat kat rumah.

3 comments:

'izzahUlfah said...

* Haa..the combination of purple+white mmg cantekkk :p

* nape la si Marsya tu masam sgt muka dia? Mcm tgh bad mood jek.hehe

* Oho..cikgu Adnan..sokmo la suka nyakat orang huhu.

* Alamak,makin bulat pulak mukaku.adui!! :p

* Can I say something? Saya suka tgk baju Kak Ira pakai, sweeeet je..Ok la camtu, not too tight and not too loose ^_~

* Kabo ke Wan, saye pun nok gop ikan emas 4 ekor tu huhu :p

* Tingat mak awak kata kat saye "Purple jugok Izah". "hehe..'Ain kabo pakai la purple" ngehngehngeh :D

OK, itu aje comment yg 'pendek' dr saya.haha :D

Papai..

musafirahamani said...

Yup..same wit me..suka tengok baju kak ira..sangat lawa :) hehe..marsya girl monyok sbb nak susu kut..huhu..btw, thanks for da picture and for da delicious nasi putih + gulai daging + ayam masak merah + air sirap..sungguh mengasyikkan dan menyelerakan..hehe..

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

izzah,

awak kawen saya suh wan buat ikan tu eh. 2 ekor cukup. perut awak tak besar. hahaha

kalau berkenan kat baju, leh amik 'sewa' ngan mak andam kak ira. hehe. mak su die..:)

'alyaa,

tak sangka 'alyaa suka makan gulai daging. tapi takpelah. awak tak gumuk hehehehe

.I ♥ Khat.




Grab A Button