CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

14 December 2008

Back to campus!

esok aku akan kembali ke kehidupan asalku! ye, belajar dan belajar. tapi sebenarnya new sem start 22dec. tapi aku ada amanah lain yang mesti ditunaikan. balik awal sebab ada meeting! berat hati nak tinggalkan rumah, orang rumah dan isi rumah. huhuhu... mak aku tak berapa sihat sekarang. sakit kakinya tak baik2 lagi. malah makin teruk! tapi mak tetap juga buka kedai. berniaga macam biasa. berdiri berjam2 memasak. walaupun tengah sakit macam tu.. huhu sedey plak. hajat dihati tak nak hadir meeting tu. tapi assisstant akupun tak dapat hadir sebab ada terlibat program. takkan aku tak hadir jugak, nanti siapa nak attend meeting... kesian plak ketua aku datang seorang diri jer. huhuh.. ya Allah, aku serah padaMU. lindungi mak..kurniakan kesembuhan pada sakit yang dialaminya.. Aameen..

aku bimbang juga memikirkan pekerja mak aku yang tak mencukupi. mahu saja aku cancelkan tiket yang Tengku dah beli. tapi....wajarkah? meeting itu juga penting! huhu. alhamdulillah, berkat doa padaNYA, semalam datang seorang makcik, yang agak mesra denganku. makcik ni mohon untuk bekerja di kedai mak. cuci pinggan. alhamdulillah.... ada juga akhirnya orang datang mohon kerja di saat aku harus berangkat pulang ke kampus! dalam keadaan yang serba salah ini.. lega sikit hatiku. anak perempuannya pula akan turut sama bekerja. Alhamdulillah. hopefully segalanya menjadi nanti. kerjalah dengan amanah dan bersungguh-sungguh. Aameen..Permudahkan Ya Allah...

ohye, bercerita sedikit mengenai pengajianku, inshaAllah, berbaki lagi 1sem panjang dan 1 sem pendek! sem 1 ni inshaAllah aku ambil 4 subjek sahaja. sepatutnya 5.tapi 1 subjek lagi lecturer aku tak dapat offer melainkan sem3 yakni sem pendek nanti. kenapa? Beliau cuti bersalin. huhu sedih betul aku kerana aku membayangkan aku grad sem ni. inilah sem terakhir aku. tapi tidak, panjang poula jodohku dengan kampus ni. aku mesti mengambil 1 lagi sem pendek. 1 lagi subjek. apapun, aku redha kini. pasti ada hikmah. PASTI! ramai juga member2 seangkatan yang menerima nasib yang sama. semua geram pada awalnya. tapi apakan daya, lecturer department kita tak cukup. yang sedia adapun dah overload! huhu... jom kita score betul2 biar dapat tambah bilangan lecturer kat department kiter!!! kwang3

sem 2 : 22 Dis 2008 - 18 April 2009
sem 3 : 4 Mei 2008 - 28 Jun 2009 Grad inshaAllah... ;)


2 comments:

SHARIFAH ASIAH said...

Slm Kak Ain. Good luck. Semoga sentiasa tenang dan diberkati hidup kak ain kat kampus tu. Selamat berjaya. By By Byyyyy.

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

terima kasih Ummi. saya sayang Ummi :(

.I ♥ Khat.




Grab A Button