CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

05 November 2008

DI TERENGGANU SEKARANG


Assalamualaikum.

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Soalhati dah selamat tiba di kampung halaman jam 6.45petang. soalhati tiba di hadapan rumah dengan Si Kelisa kepunyaan abang soalhati. Wah, rasa macam balik kampong drive sendiri plak. Sebab bila keluar kereta tu, soalhati capai beg balik kampung yang agak berat dan besar, almaklumlah cuti lama ni! Sebenarnya perjalanan pulang hanya mengambil masa 3jam! Soalhati tiba di RnR Chendor jam 4.40pm. soalhati bertolak dari KL jam 1.40pm. cepatkan? Biasanya bas siang perjalanannya makan masa lebih sikit. Sampai di RnR, soalhati dah tiada mood untuk berlama-lamaan di dalam bas. Malas untuk turun makan. Pantas soalhati sms abang. Abang kata dia memang nak ke Kemaman petang ni. Selepas kerja. Nak ambil kad dan beli sedikit barang. Yahoooo! Abang, datang ambil soalhati di Chendor sekarang. Soalhati tunggu!

Bas sudahpun meninggalkan soalhati. Pakcik bas juga kehairanan mengapa soalhati turun awal. Sedangkan soalhati membeli tiket ke Dungun! Maaf ye pakcik, soalhati nak turun sini.

Dalam 15minit menunggu abang, akhirnya dia muncul. Apa lagi, sangat gembira soalhati dibuatnya! Bermacam-macam kisah abang bercerita. Tak kering gusi dibuatnya. Sekalipun sangat lapar, soalhati mampu ‘melupakannya’ sekejap kerana terlalu gembira dapat jumpa abang. Dapat pulang ke rumah! Dapat jumpa orang rumah!!!

Setelah selesai urusan abang, abang menyuruh soalhati drive sendiri pulang ke rumah. Abang tak nak lepaskan aktiviti hariannya setiap petang. Main bola sepak! Oklah abang. Biar soalhati bawa pulang kereta ni. “mapuh dok ni?” soal abang . “ala..dakpe, kalu mapuh kita start je balik..hehehe”

Sepanjang perjalanan tu, orang kampung seolah-olah kehairanan melihat soalhati. Ingin saja soalhati laungkan kepada semua “ni anak Kak Ma baru balik KL lah..” hahaha (perlulah macam tu… )soalhati angkat tangan saja bila ada pakcik yang soalhati kenal tercengang melihat soalhati drive kereta. Haha. Budak-budak mudapun sampai berhenti berbual seketika. Ish…pelik sangatke? Ke kempis tayar kereta ni? Atau kereta dah senget sebelah?

Sepanjang malam ni, soalhati berehat saja. Bila bersembang dengan orang rumah, asyik gelak je… sampai mak soalhati kata “kak in asyik gelak je dari tadi..”. adik soalhati kata “ balik awak je gelak..gelak je awak balik..” hehehehe.

No comments:

.I ♥ Khat.




Grab A Button