CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

31 July 2008

Sekitar majlis ihtifal pasti 30 julai 08

Para pengadil yang sudi meluangkan masa ke sana

Sebahagian ibu-ibu yang datang memberikan sokongan padu kepada anak-anak.

Adik ni paling semangat menyampaikan kisah-kisah nabi dalam Al-Quran.

Kagum tengok keberanian dan kepetahan adik-adik bercerita.

Pertandingan pidato.

Pengadil Hafazan (lelaki)

Pertandingan hafazan (perempuan)

kaum ibu:)

Pengadil azan yang tersipu malu...

makan time! Pengadil Sajak.

Pengadil bercerita (perempuan)

Para pengadil dan pengerusi majlis dari UIAM:) (Tiada dalam gambar: Yong, Syafiq, Firdaus & Soalhati)

Alhamdulillah, Allah telah memudahkan urusan kami... aku mulanya agak gusar jjika pengadil yang dikehendaki seramai 21 orang tidak mencukupi. maklumlah, sekarang ni banyak betul program di kampus, semua sibuk dengan tanggungjawab masing-masing. kepada siapa yang dapat aku mohon bantuan? akhirnya, berjaya juga mengumpulkan seramai 17orang bakal-bakal pengadil dan pengerusi majlis. alhamdulillah... sangat gembira sepanjang berada di sana. terharu tengok sokongan mak ayah, kagum tengok keberanian adik-adik. aku dulu nak masuk pertandingan melukis masa umur 5tahun, akhirnya menangis sebab tak pandai nak lukis buah belimbing yang ditayangkan secara life tu. nangis punya nangis akhirnya pihak penganjur bagi air susu kotak tu. haha.. terus stop. nampak sangat nak air kotak je sebenarnya kih kih kih. masa tu, abang aku yang dapat johan melukis antara tadika. tahun berikutnya, adiknya pula mendapat johan melukis antara tadika-tadika. siapa adiknya tu? of course la aku. haha berlagak betul! tapi best la terkenang zaman kanak-kanak ni. masuk pertandingan dikir barat, menyanyi.. macam tak peryaca plaks :P oklah, tak dapat nak hurai panjang lebar, ada kelas lepas ni.

semoga adik-adik yang telah menyertai pertandingan semalam akan meneruskan langkah-langkah mereka dengan penuh kecemerlangan. inshaAllah..
menang atau kalah itu soal lain, yang penting anak-anak semua telah mencuba dan berjaya mencuba. TAHNIAH ANAK-ANAK..TAHNIAH JUGA KEPADA IBU BAPA. KALAU TAK KITA YANG MENYoKONG ANAK-ANAK KITA, SIAPA LAGI KAN?

P/S:aku terpaksa menggunakan perkataan ''anak-anak kita'' semasa mempengerusikan majlis, supaya rasa lebih ''dekat'' dengan ibu bapa yang hadir. huhu

3 comments:

shinta said...

Wow...!!
Acaranya pasti seru yah...?
Apalagi ketika liat keberanian adik-adik semua dengan berani maju
ke depan. bercerita dengan semangat tentang kisah-kisah nabi.
Salut...!
Jundi-jundi Islam sejati :)

'izzahUlfah said...

Huhu..bestnye ihtifal mlm td!

Moge akan ada peluang lain untuk bersama adik2 sekali lagi..

Tingat plak kat adik yang nangis malam td.syiaann dia hehe..

Do'akan patik,patik tak gi kelas hr ni..suhu badan naik! Nak jalan pun mcm nak jatuh.fenin2..huhu.

papai Bunda..

Cahaya Mata Kemuliaan Agama said...

iyya mbak. seru bangat hehe..
terima kasig atas komentas mbak

anakanda izzah,
sian plak demam.demam rindu nak dengar adik2 bercerita kot hehe

aah. kesian adik yg nangis..nak paksa x boleh gak..huhu.
inshaAllah kalau ade lagi tempahan pengadil,i wil let u know hehe

.I ♥ Khat.




Grab A Button