CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

.Tetamu Istimewa.

26 November 2008

BOLEHKAH?

Assalamualaikum wbt.

Apa khabar kengkawan semua? hehe. alhamdulillah aku sihat dan bertambah 'sihat'. kena balik kampus semula ni nak bagi kurang...tapi bukan kurang sihat, kurang berat. kih3...dahla nak kenduri kahwin abang plak ni. mesti gambar-gambar yang di'snap' nanti penuh dengan muka saya yang umpama bulan penuh ni...huhuh. tapi mungkin juga tidak, selalunya cameramanlah paling sikit wajahnya dalam setiap album gambar kenangan...

Aku ada sedikit kemusykilan sebenarnya. bolehke kalau kita letak gambar-gambar di hari pertunangan seseorang / wish selamat bertunang kepada seseorang / menceritakan perihal pertunangan seseorang dalam blog (sebelum diri sah bergelar suami/isteri kepada pasangan masing-masing) ......bolehkah?

Sebab setakat yang aku tahu, pertunangan sesuatu yang tidak boleh dihebahkan. perkahwinan yang mesti diwar-warkan. any opinion?

2 comments:

Hafiz said...

Kalau tak silap, betul apa yang ditulis tu. Hal bertunang harus disenyapkan dan majlis walimah harus dihebahkan. Antara sebabnya ialah tunang masih belum pasti dan ada risiko untuk putus tunang.

Namun, budaya orang Melayu sekarang ialah, tak bertunang lagi dah heboh ke seluruh pelusuk dunia...

hAiRiL/spiderman_pink said...

“Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan” (Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)

.I ♥ Khat.
Grab A Button